En vecka på Sardinien med Erasmus+

Den 22 oktober for Hannes Treschanke (EE), Caroline Sandkvist (HA) och Bruno Albi (HAlär)till Bosa på Sardinien tillsammans med Martin Martinez, för att vara med på ett Erasmus+ möte inom projektet “Mapping the conditions for environmental improvement measures in a European context”. I Bosa träffade vi lärare och elever från Italien, Bulgarien och Spanien. Vi presenterade vårt arbete om Östersjön och presenterade olika lokala och nationella projekt som utvecklas för att förbättra vattenkvalitet och biologisk mångfald i vår närområde. Martin Martinez hade just träffat EU-parlamentarikern Linnéa Engström i Stockholm, en av författarna till den nya EU-direktivet för hållbar fiske i Östersjön. Sardinen är en mycket vacker ö, ungefär 2 ½ gånger så stor som Skåne men med endast 69 invånare per kvadrat kilometer, ungefär hälften av Skånes befolkningstäthet. Det finns alltså gott om orörd natur och fantastiska vyer. Bosa, liksom många andra städer, har bevarat medeltidskaraktären. Folk konsumerar lokalt producerade matvaror och bevarar sina traditioner, däribland sitt språk ”sardo” ett säreget språk som italienarna har svårt att förstå och som innehåller många inslag av spanska, eftersom ön under lång tid tillhört först Aragon och sedan det förenade kungadömet Spanien. I Alghero, 43 km norr om Bosa, talar en femtedel av befolkningen katalanska. Det finns mer en 7000 megalitiska byggnader som dateras till ca 1200-talet före vår tideräkning och som ingen riktigt vet vad de har använts till, utspridda över hela ön, mystiskt och spännande. Vi berättar gärna mer om denna vackra ö om ni är intresserade. Kolla gärna vår hemsida:

https://environmentalimprovement.webbstjarnan.nu/

One Comment

on “En vecka på Sardinien med Erasmus+
One Comment on “En vecka på Sardinien med Erasmus+

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *